شنبه / ۱۷ شهریور / ۱۴۰۳ Saturday / 7 September / 2024
×
  • 1 مهر 1397
  • 2 دیدگاه
  • در کشورهای مختلف جهان سیستم های حمل و نقل عمومی به فضاهایی جذاب و چشم گیر تبدیل شده اند. این ایستگاه های قطار و مترو با لوستر های مجلل، طراحی داخلی های معمارانه و پراکندن نور، رفت و آمد را بسیار دلپذیر کرده و از خسته کننده بودن آن جلوگیری می کنند.

    ما مجموعه ای از تماشایی ترین و جالب ترین ایستگاه های قطار در جهان که شامل معرفی زیباترین و تماشاترین و خاص ترین استگاه های قطار و مترو میشوند را در چند مطلب به صورت اختصاصی برای هر یک از ایستگاه ها برای آشنایی هر چه بیشتر آنها گرد آوردی کرده ایم تا از دیدن آن ها لذت ببرید.

    با حمل و نقل ریلی|جامع ترین پورتال حمل و نقل ریلی همراه باشید…

    پایانه چاتراپاتی شیواجی شهر بمبئی

    پایانه چاتراپاتی شیواجی شهر بمبئی

    پایانه چاتراپاتی شیواجی (به انگلیسی: Chhatrapati Shivaji Terminus) همچنین با نام سابق پایانه ویکتوریا، پایانه ترمینال راه آهن در کلان‌شهر بمبئی است که در دوران امپراتوری بریتانیا بر شبه‌قاره هند، توسط دولت وقت بریتانیا ساخته شد.

    این پایانه یکی از دیدنی های بمبئی و اولین ترمینال در شبه قاره هند می باشد که در قسمت غربی هند در بمبئی و در فضایی به مساحت ۲٫۸۵ هکتار واقع شده است.

    پایانه چاتراپاتی شیواجی یا ایستگاه مرکزی قطار ویکتوریا توسط معماری انگلیسی به نام فردریک ویلیام استیونز در سبک گوتیک طراحی شد.

    ساخت پایانه راه آهن بمبئی در سال ۱۸۷۸ میلادی، آغاز شد و در سال ۱۸۹۷ میلادی پایان یافت. این بنای زیبا یکی از بناهای دیدنی دوران استعمار بریتانیا است و به عنوان نمونه کاملی از سبک گوتیک در معماری شناخته می‌شود.

    پایانه راه آهن بمبئی به طور رسمی در سالروز تاجگذاری ویکتوریای اول، ملکه بریتانیا و شهبانوی هند افتتاح شد. و به افتخار ملکه ویکتوریا، پایانه راه‌آهن بمبئی به نام «پایانه ویکتوریا» نام‌گذاری شد.

    پایانه چاتراپاتی شیواجی شهر بمبئی

    گنبد سنگی این ترمینال، برج‌ها و قوس‌های نوک تیز و نقشه غیرعادی زمین آن بسیار به معماری کاخ‌های سنتی هند شباهت دارد و از کنارهم قرار گرفتن دو فرهنگ این ترمینال ایجاد شد.

    دولت هند پس از استقلال هند از امپراتوری بریتانیا و در سال ۱۹۹۶ میلادی، براساس سیاست نام‌گذاری معابر و اماکن به نام اهالی هند، نام «پایانه ویکتوریا» را به افتخار چاتراپاتی شیواجی، بنیان‌گذار امپراتوری مراتا، هند در سده ۱۷ (میلادی)، به «پایانه چاتراپاتی شیواجی» تغییر نام داد.

    در تاریخ ۲ ژوئیه ۲۰۰۴ میلادی، پایانه چاتراپاتی شیواجی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسید. ثبت این مکان در فهرست یونسکو به دلیل تلفیق دو فرهنگ در زیر یک سقف بود. طراحی احیاء شده از سبک ویکتوریایی انگلستان و هنر سنتی معماری هند که نمونه‌ای بی‌نظیر را در سراسر جهان خلق کرد.

     

    پایانه چاتراپاتی شیواجی شهر بمبئی

    این ایستگاه پر رفت و آمد در طول روز پذیرای بیش از ۳ میلیون مسافر است و حتی در فیلم میلیونر زاغه نشین و همینطور در مستندی که از شبکه بی بی سی ۲ پخش شد نیز حضور پر رنگی داشته است.

    در تاریخ ۲۶ نوامبر ۲۰۰۸ میلادی، پایانه چاتراپاتی شیواجی، یکی از اهداف رشته عملیات‌های تروریستی در بمبئی بود.

    .این کاخ تجاری نماینده ثروت اقتصادی کشور هند به شمار می آید و این پایانه شلوغ به وسیله خطوط راه‌آهن به تمام نقاط کشور وصل شده است و در شب این کاخ با لامپ های رنگارنگ تزیین شده است.

    تصاویری از پایانه چاتراپاتی شیواجی شهر بمبئی

     

    2 پاسخ به “پایانه چاتراپاتی شیواجی شهر بمبئی”

    1. […] معرفی پایانه چاتراپاتی شیواجی شهر بمبئی […]

    2. […] این پست میخواهیم با یکدیگر مجموعه تصاویری از پایانه چاتراپاتی شیواجی شهر بمبئی را به تماشا […]

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *