عبور اولین محموله کانتینری در کریدور ریلی چین-قزاقستان-ایران-اروپا طی یکماه آینده
هیات بلند پایهای از کشور قزاقستان با حضور معاون نخست وزیر و وزیر همگرایی و تجارت و همچنین رئیس راه آهن این کشور با دکتر سید میعاد صالحی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن، صبح امروز ۲ خرداد ماه در ساختمان شهدای راه آهن دیدار و گفت و گو کردند.
در این دیدار، دو طرف درباره توسعه همکاری های اقتصادی و توسعه حمل و نقل ریلی گفت و گو کردند و روسای راه آهن دو کشور، تفاهم نامه افزایش همکاری های ریلی و تعیین تعرفه ترجیحی بین دو کشور به منظور افزایش قابل توجه ترانزیت بار عبوری از ایران را امضا کردند.
با اجرای این تفاهم نامه، بخشی از بار عبوری از کریدور ریلی چین- روسیه- اروپا از کریدور ریلی چین- قزاقستان- ایران- اروپا جابجا خواهد شد.
در این دیدار طرفین ضمن امضای تفاهم نامه، توافق نمودند که اولین قطار کانتینری چین-قزاقستان-ایران-ترکیه، تا کمتر از یک ماه آینده وارد ایران شود.
در این جلسه، دو کشور گزارشی از امکانات و ظرفیت های خود ارائه کرده و هیات قزاقستانی اعلام کرد که ایران ظرفیت بسیار بالایی برای حمل بار ریلی کشور قزاقستان به خصوص محموله های غلات و ذغال سنگ و آهن آلات دارد.
در این دیدار دکتر سید میعاد صالحی، مدیرعامل راه آهن ضمن خوشامدگویی به هیات کشور قزاقستان، سلام آقای مهندس قاسمی وزیر محترم راه و شهرسازی را به این هیات ابلاغ کرد و بیان داشت: دولت سیزدهم تاکید ویژه ای به توسعه همکاری با کشورهای همسایه، کشورهای حوزه قفقاز و به خصوص قزاقستان دارد و امیدواریم گام های عملیاتی در این خصوص برداریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در یک هفته اخیر، کارشناسان و هیات قزاقستانی در ایران حضور داشتند و با معاونان شرکت راه آهن ج.ا. ایران مذاکرات کارشناسی برگزار کردند که منجر به تفاهم نامه حاضر شد تا با امضای آن بتوانیم روابط اقتصادی را به خصوص در حوزه حمل و نقل ریلی توسعه دهیم.
مدیرعامل شرکت راه آهن ادامه داد: با توجه به جنگ روسیه و اوکراین، مسیر ترانزیت ریلی از شرق به غرب دچار چالش شده که دو مسیر جایگزین وجود دارد. یکی دریای خزر و دیگری مسیر تمام ریلی از ایران که البته جابجایی بار ریلی از ایران به لحاظ سرعت و ظرفیت به مراتب مناسب تر از مسیر دریای خزر است.
دکتر صالحی افزود: مسیر ریلی از ایران میتواند بخشی از کریدورهای بزرگ شرق-غرب و شمال-جنوب باشد که دو کشور ایران و قزاقستان هم جزو آن هستند. هم از مرز سرخس و هم اینچه برون این ظرفیت وجود دارد و از آنجا بار می تواند به سمت ترکیه و یا به بنادر جنوبی ایران از جمله بندر شهید رجایی بندر عباس حمل شود.
دکتر صالحی همچنین از آمادگی ایران برای اتصال دریایی مستقیم دو کشور و حمل ترکیبی بار از بندر اکتائو قزاقستان به بندر امیرآباد و سپس ادامه مسیر از طریق راه آهن خبر داد. مدیر عامل راه آهن ادامه داد: با توجه به این که تمام زیرساخت ها آماده است از هفته آینده میتوانیم تبادلات بین دو کشور را افزایش دهیم و با این اتفاق میتوانیم گزارش خوبی به رئیس های جمهور دو کشور ارائه کنیم و این موضوع، نمونه آزمایشی و نمادی برای افزایش تبادلات اقتصادی دو کشور باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد داد: واگن های ایرانی میتوانند بار را مستقیما از قزاقستان بارگیری یا تخلیه کنند و این پیشنهاد را میتوانید بررسی کنید تا همچون کشور ترکمنستان، شاهد تردد واگن های ایرانی در قزاقستان هم باشیم.دکتر صالحی همچنین در پاسخ به درخواست طرف قزاقستانی برای واردات مرکبات و صیفی جات از ایران، آمادگی ایران برای بررسی این پیشنهاد را اعلام نمود.
دیدگاهتان را بنویسید