طراح علائم و نشانه های مترو درگذشت
شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه در سال ١٣٨٧، برای افزایش ایمنی و آسایش مسافران خود، همزمان با بالابردن کیفیت سفر و سرعت و قابلیت در جابجا کردن مسافران، به طراحی و بازطراحی مجموعه ی علائم و تابلوهای راهنمای خود اقدام کرد.
مجموعهی علائم و نشانههای راه آهن شهری یا متروی تهران و حومه، در کارگاه گرافیک سپهر با همکاری پدرام حربی و مرحوم مسعود سپهر در آن سال طراحی شد و پس از تصویب شرکت بهره برداری مترو، در سال ١٣٨٨ مورد استفاده قرار گرفت.
وی طراح گرافیک، مدرس، پژوهشگر و نویسنده متولد ۱۳۳۵ در تهران، فارغالتحصیل کالج چاپ لندن ۱۳۵۶ انگلستان، کارشناس طراحی گرافیک تایپوگرافیک و برنامهریزی چاپ ۱۳۵۶، کارشناس ارشد ضریب ۱۹ ۱۳۷۲، دکترای حرفهای (وزارت فرهنگ و آموزش عالی)، فارغالتحصیل دوره آموزش تکمیلی از مرکز آموزش اَپِل، پاریس فرانسه، ۱۳۷۲ بود.
مسعود سپهر نخستین نظامنامه گرافیک حرفهای را به رشته تحریر درآورد.
ترجمه کتاب «مبادی سواد بصری» و تالیف کتاب «طراحی هویت بصری جامع» از آثار زندهیاد سپهر است که به عنوان مرجع در حوزه طراحی گرافیک در دانشگاهها تدریس میشود.
مرحوم سپهر از سال ۱۳۶۱ تا ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۰ نشانه و نامنوشته برای موسسات و نهادهای مختلف طراحی کرده که همگی شناخته شده هستند. طراحی قلم «یکانم» برای سیستم عامل رایانهای، طراحی قلم «فارسی آموزه» برای استفاده در کتابهای درسی و طراحی علائم و نشانههای مترو تهران از جمله آثار اوست.
طراحی کارت شناسایی ملی نیز با هدایت زندهیاد استاد سپهر انجام شده است.
شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه درگذشت استاد فرزانه مسعود سپهر، طراح و گرافیست بزرگ کشورمان و یکی از طراحان علائم و نشانههای مترو تهران و حومه را تسلیت گفت.
مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه درگذشت این استاد بزرگ را به خانواده مکرم ایشان و جامعه هنری کشور تسلیت می گوید و برای آن هنرمند فقید، رحمت و آمرزش الهی آرزو می کند.
پورتال حمل و نقل ریلی در گذشت این هنرمند را به جامعه فرهیخته هنری کشور تسلیت عرض می کند.
دیدگاهتان را بنویسید