اتصال خط آهن بنگلادش به راه آهن سراسری هند
نخست وزیران هند و بنگلادش، سه طرح توسعه با کمک های مالی هند را که در بنگلادش انجام می شود، افتتاح کردند.
نارندرا مودی نخست وزیر هند و شیخ حسینا همتای بنگلادشی این سه طرح را که با کمک مالی هند انجام می شود، افتتاح کردند.
این سه طرح عبارت از پیوند ریلی فرامرزی آخاورا-آگارتالا، خط ریلی بندر خولنا-مونگلا و واحد دوم نیروگاه فوق حرارتی مایتری در رامپال، بنگلادش هستند.
افتتاح طرح های بخش ریلی و برق بین هند و بنگلادش بر تقویت روابط و مشارکت بین دو کشور متمرکز بود.
نخست وزیر بنگلادش در این مراسم گفت: افتتاح مشترک این پروژه های مهم نشان دهنده دوستی و همکاری مستحکم بین دو کشور دوست ما است و از تعهد هند برای تقویت پیوندهای دوستی بین دو کشور قدردانی می کنم.
پروژه پیوند ریلی فرامرزی آخاورا-آگارتالا تحت کمک اعطایی دولت هند به مبلغ ۳۹۲.۵۲ کرور روپیه به بنگلادش اجرا شده است. طول مسیر ریلی ۱۲.۲۴ کیلومتر با خط ریلی دوال گاوگ به طول ۶.۷۸ کیلومتر در بنگلادش و ۵.۴۶ کیلومتر در تریپورای هند است.
پروژه خط ریلی بندر خولنا – مونگلا که با خط اعتباری-امتیازی دولت هند با هزینه کل پروژه ۳۸۸ میلیون و ۹۲۰ هزار دلار اجرا شده است. این پروژه مستلزم ساخت حدود ۶۵ کیلومتر مسیر راه آهن عریض بین بندر مونگلا و شبکه ریلی موجود در خولنا است. با این کار، مونگلا، دومین بندر بزرگ بنگلادش، به شبکه راهآهن هند با گستره وسیعش متصل میشود.
پروژه برق فوق حرارتی مایتری که با وام طرح تامین مالی امتیازی هند به مبلغ ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار، یک نیروگاه فوق العاده حرارتی ۱۳۲۰ مگاواتی است که در رامپال در بخش خولنای بنگلادش واقع شده است. این پروژه توسط شرکت انرژی «دوستی بنگلادش و هند» اجرا شده است.
این پروژه ها اتصال راه ها و امنیت انرژی را در منطقه مرزی میان دو کشور تقویت می کند.
در طول دهه گذشته، گفتگوی دوستی بنگلادش و هند به عنوان یک پلتفرم حیاتی برای تقویت روابط دوجانبه بین دو کشور عمل کرده است.
در اوایل ماه مارس (اسفند ۱۴۰۱)، مودی و شیخ حسینا، خط لوله دوستی هند-بنگلادش، یک خط لوله انرژی برون مرزی را افتتاح کردند که با هزینه تخمینی ۳۷۷ کرور روپیه (بیش از ۴۵ میلیون دلار) ساخته شده است.
این خط لوله ظرفیت انتقال ۱ میلیون تن متریک در سال (MMTPA) دیزل (HSD) را دارد.
بهره برداری از خط لوله دوستی هند و بنگلادش، یک روش پایدار، قابل اعتماد، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست را برای انتقال دیزل از هند به بنگلادش ایجاد می کند.
علاوه بر این، در ماه سپتامبر(شهریور)، پانزدهمین نشست کارگروه مشترک تجارت (JWG) بین هند و بنگلادش در داکا، بنگلادش برگزار شد که در آن دو کشور در مورد موضوعات مختلف دوجانبه از جمله رفع محدودیتهای بندری و زمینهسازی برای آغاز به کار توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی (CEPA)، گفتوگو کردند. .
این طرح ها در حالی افتتاح می شوند که هفته گذشته، اعتراضات شدید علیه دولت شیخ حسینا به خشونت کشیده شد و معترضان خواهان استعفای نخست وزیر بنگلادش بودند، یکی از موارد اصلی اعتراض نیز ارتباط نزدیک دولت بنگلادش و هند بود که به گفته معترضان استقلال این کشور را خدشه دار می کند.
دیدگاهتان را بنویسید