آماده بکاری ۵۵۵ لکوموتیو در دولت چهاردهم
مدیرعامل راه آهن با اشاره به اینکه تعداد لکوموتیوهای آماده به کار در ۶ ماه اخیر از ۴۸۹ به ۵۵۵ دستگاه افزایش یافت گفت: باتوجه به تقاضای زیاد بلیت قطار نوروزی و نبود ظرفیت کافی، ۳۰ میلیون نفر از خرید بلیت جا مانده اند.
دکتر جبار علی ذاکری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل راه آهن در نخستین نشست خبری وزیر راه و شهرسازی گفت: در راستای برنامه دولت چهاردهم و برنامه هفتم توسعه، آیین نامه مربوط به قطار کامل، مالکیت لکوموتیو و واگنها تهیه و تدوین شده است.
در این ابلاغیه آمده است: شرکت راه آهن موظف است مشخصات و تعداد کشندههای ریلی مورد نیاز سالانه خود در طول اجرای قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ را به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند و وزارت راه و شهرسازی موظف است با توجه به ظرفیت سالانه تولید داخل، نسبت به صدور مجوزهای لازم اقدام کند.
ورود کشندههای ریلی به قلمرو گمرکی کشور سرزمین اصلی بدون ثبت سفارش ممنوع است.
منابع ارزی مورد نیاز این آئیننامه با رعایت ضوابط ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از محل ارز حاصل از صادرات اعم از کالا و خدمات سرمایه گذاری خارجی با تأیید سازمان سرمایه گذاری خارجی و سایر منابع مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از جمله منابع ارزی با منشأ خارجی تأمین خواهد شد.
دکتر ذاکری در ادامه با بیان اینکه اکنون از هزار و ۲۰۰ لکوموتیو موجود، ۴۲ درصد زمین گیر هستند تاکید کرد: از لکوموتیوهای موجود، ۷۴ درصد دولتی و ۲۶ درصد متعلق به بخش خصوصی است.
مدیرعامل شرکت راه آهن گفت: در گام اول شروع به کار دولت چهاردهم، ۵۰ تا ۱۰۰ لکوموتیو با هزینه کم، به چرخه سیر بازگشتند و برای مابقی آنها، واگذاری از طریق مزایده در دستور کار قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: برای برخی از لکوموتیوها بیش از ۷ بار مزایده برگزار شده که تاکنون متقاضی نداشته اند.
دکتر ذاکری تصریح کرد: به منظور رفع ناترازی، با حمایت دولت و مقام عالی وزارت راه و شهرسازی، برای آماده به کاری لکوموتیوها از محل تهاتر نفت، واریزی ها انجام شده است.
مدیرعامل راه آهن گفت: امیدوارم در ۳ ماه آینده خبرهای خوش بیشتری را به سمع و نظر مردم برسانیم.
مدیرعامل راه آهن تاکید کرد: فقط دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر (حدود پنج درصد) موفق به خرید بلیت شده اند و این یعنی حدود ۳۰ میلیون نفر از خرید بلیت جا مانده اند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن در نشست خبری در پاسخ به چرایی کمبود بلیت قطار در آستانه سفرهای نوروزی گفت: دو میلیون و۲۰۰ هزار بلیت قطار ظرف سه روز به فروش رفت که ۱.۵ میلیون آن برون شهری و ۷۰۰ هزار نیز حومه ای بوده است.
وی افزود: گپ هایی در سامانه فروش بلیت وجود داشت که آنها را پیدا و برطرف کردیم.
مدیرعامل راه آهن تصریح کرد: مشکل اصلی کمبود بلیت قطار عدم توازن بین عرضه و تقاضا است. ۳۲ میلیون متقاضی وجود دارد و این درحالیست که تنها دو میلیون و ۲۰۰ هزارنفر توانستند بلیت بگیرند.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: مشکل اصلی کمبود بلیت قطار عدم توازن بین عرضه و تقاضا است. ۳۲ میلیون متقاضی وجود دارد و این درحالیست که تنها دو میلیون و ۲۰۰ هزارنفر توانستند بلیت بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید